Etapa escolar


En l’etapa escolar, el creixement és lent i estable i per això, disminueixen les necessitats nutricionals i l’apetit. Augmenta també, la influència dels amics i els mitjans de comunicació.

Igualment, és necessària la supervisió de refrigeris que els nens puguin comprar amb els seus diners ja que són rics en greixos, sucres refinats i tenen un baix contingut en nutrients.

Fomentar un esmorzar adequat (làctic, farinaci i fruita) per permetre una bona activitat intel·lectual i física.
En funció de l’esmorzar realitzat, planificar una menjada a mig matí (esbarjo), evitant el consum habitual de brioixeria, begudes ensucrades (sucs, refrescs...).
Evitar una menjada copiosa ja que posteriorment produeix somnolència.
Realitzar un berenar equilibrat evitant picar i les calories buides.
Al sopar s’han d’aportar aquells aliments no ingerits durant el dia.

Algunes propostes per un menú diari (descarregar en PDF)

És molt important que la família mengin junts i en un ambient agradable.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada